Schiphol

Schiphol behoort tot de vijf grootste luchthavens van Europa. De regering noemt het wel eens ‘de kip met gouden eieren’. Er wordt veel geld verdiend. Veel mensen die in de omgeving van dat vliegveld wonen klagen over geluidshinder.

Vermoedelijk hebben we allemaal wel eens Schiphol bezocht als toeristische attractie of vandaar een vliegreis gemaakt en gevlogen naar een buitenlandse bestemming. Een binnenlandse vlucht vandaar lijkt me haast niet voor te komen. Ik heb Diny daar voor het eerst ontmoet, het is wel meer dan vijftig jaar geleden.

Op Schiphol heerst altijd een drukte van belang, zelfs midden in de nacht. We hebben een keer goede vrienden weggebracht. Om 5.00 uur moesten ze vliegen en ze moesten er ruim twee uur van tevoren aanwezig zijn. Je begrijpt dat je dan om half twee moet rijden om daar op tijd te zijn. Je houdt er rekening mee dat er oponthoud kan zijn. Wij hebben te maken gehad met wegwerkzaamheden die alleen ‘s nachts werden uitgevoerd. Onze vrienden hebben we afgezet op een parkkeerplaats voor de vertrekhal, waar je slechts een paar minuten mag staan en zijn weer weggereden. Om vier uur lagen we weer in bed.

Achteraf lijkt het een film die aan je is voorbijgegaan, alsof het een droom was. Dit moet je niet  vaak doen, maar aan ‘jongeren’ overlaten.

We hadden ‘geluk’, dat we diezelfde  maand nog eens keer naar Schiphol mochten om vroeg in de ochtend familie op te halen, die op vakantie waren geweest. We hadden ook weer ‘geluk’, dat we in de spits mochten rijden. Ik moet bekennen daar tegenop te zien. Auto rijden is niet altijd leuk.

Ik adviseer iedereen die via Schiphol reist, gebruik te maken van de trein indien mogelijk, of een Schipholtaxi te nemen. De prijs ervan hoort gewoon bij vakantiekosten.

Alhoewel ik jaren lang in de autobranche heb gewerkt, vind ik de auto maar een noodzakelijk iets. Mijn hart zet ik niet op, maar rij toch het liefst in een grote.

Je kunt veel beter je hart openstellen voor God. Hij zal je rust en vrede geven en behoeden en bewaren in het verkeer en daarvoor bidden.

God wil gebeden zijn en we mogen het doen onder dankzegging.